Conference League

Έλφσμποργκ για… φίλημα, περιμένει από τώρα ΑΕΚ ή Βελέζ στον επόμενο γύρο!

Η Έλφσμποργκ διέλυσε 4-0 την Μιλσάμι, η οποία τελείωσε το ματς με 8 παίκτες και μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς, περιμένοντας από τώρα τον νικητή του ΑΕΚ-Βελέζ στην επόμενη φάση.

Σε παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την πρώτη αναμέτρηση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League η Έλφσμποργκ, διαλύοντας με 4-0 την Μιλσάμι, η οποία είχε τρεις αποβολές και ολοκλήρωσε το ματς με 8 παίκτες! Ενδεικτικό της κυριαρχίας των Σουηδών πως είχε πάνω από 20 τελικές στο παιχνίδι, ενώ η Μιλσάμι δεν έφτιαξε ΚΑΜΙΑ!

Κάπως έτσι, η ρεβάνς της ερχόμενης εβδομάδας μετατρέπετε σε τυπική διαδικασία, με την Έλφσμποργκ ουσιαστικά να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση από σήμερα και να περιμένει να μάθει αν θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ ή την Βελέζ Μόσταρ στον επόμενο γύρο!


Μόλις στο 2ο λεπτό της αναμέτρησης ο Βαϊσάνεν άνοιξε το σκορ, με τον Όκελς στο 25’ να σκοράρει το δεύτερο γκολ και τον Φρικ στο 43’ να κάνει το 3-0 δίνοντας στην Έλφσμποργκ ισχυρό προβάδισμα για το δεύτερο μέρος κόντρα στην Μιλσάμι.

Από το 65’ και μετά μάλιστα το έργο των φιλοξενούμενων έγινε δυσκολότερο όταν ο Αμουγκούι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε. Ωστόσο η ατυχία της Μιλσάμι δεν σταμάτησε εκεί, αφού στο 73’ ο Ντινάρι είδε την κόκκινη και άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες. Το απίστευτο έγινε δυο λεπτά αργότερα όταν ο διαιτητής έδειξε στον Μπόλοχαν τη δεύτερη κίτρινη και η Μιλσάμι συνέχισε κόντρα στην Έλφσμποργκ με 8 ποδοσφαιριστές, σε μια φάση όπου οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι αλλά ο Εντιονέ νικήθηκε από τα έντεκα βήματα από τον Τιμπούρ. Στο 82ο λεπτό ο Χολστ τελείωσε ουσιαστικά τον αγώνα διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας!



Η Έλφσμποργκ ήταν δευτεραθλήτρια Σουηδίας το 2020. Ιδρύθηκε το 1904, έχει χρώματα το κίτρινο και το μαύρο και έδρα την «Μπόρας Αρένα» στο Μπόρας (16.200 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει έξι φορές το πρωτάθλημα και τρεις το Κύπελλο. Στον πάγκο της είναι ο Σουηδός Τζίμι Τέλιν και το ρόστερ της αποτελείται από Σκανδιναβούς και μόνο έναν παίκτη από την Γκάμπια. Με την ΑΕΚ είχε αναμετρηθεί και τη σεζόν 2007/08 στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA, με το μοναδικό ματς να λήγει 1-1 στο Μπόρας (το γκολ της «Ένωσης» ο Χάρης Παππάς).

Η Μιλσάμι τερμάτισε τρίτη στη Μολδαβία. Ιδρύθηκε μόλις το 2005, έχει χρώματα το λευκό και το κόκκινο και έδρα το «Complexul Sportiv Raional» (2.500 θεατών). Στην ιστορία της έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα μια φορά (2015) και το Κύπελλο άλλες δύο. Προπονητής της είναι ο Μολδαβός Σεργκέι Ντουμπρόβιν. Στην Ευρώπη παίζει φέτος για όγδοη χρονιά έχοντας φτάσει μέχρι τα playoffs του Europa League το 2016. Στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε τη Σαράγεβο από τη Βοσνία με 0-0 εντός και 1-0 εκτός έδρας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x